Over mezelf

Peggy Broos, geboren in 1973 en in 1996 afgestudeerd als master in de klinische psychologie. Daarna heb ik in 1999 het diploma van postgraduaat in de psychotherapie behaald, waarbij ik me heb gespecialiseerd in relatie- en gezinstherapie. Ik ben officieel erkend als klinisch psycholoog: door de Psychologencommissie met het erkenningsnummer 732117143, door de FOD Volksgezondheid onder het visumnummer 260682. Door de VDAB ben ik erkend als professionele loopbaanbegeleider waardoor je bij mij terecht kan met loopbaancheques. Naast mijn psychologische achtergrond heb ik een rijke kennis en ervaring in Human Resources verworven binnen industriële en dienstverlenende sectoren, in de vorm van HR consultancy aan ondernemingen en zelfstandigen bied ik hierin diverse freelance diensten aan.  

Mijn visie: Passie...Vita... Passievol in het leven staan!

Passie: gedrevenheid, overgave, vuur, hartstocht, liefde en Vita: leven, levendigheid. Passievol leven, liefhebben, werken, ondernemen, het gevoel dat je krijgt wanneer je vol aandacht met iets bezig bent waar je in opgaat en van geniet. Het geeft je energie, een goed gevoel en sterkt je als persoon. Passie is cruciaal om je goed te voelen in je vel en goed in contact te kunnen staan met anderen en succesvol dingen te kunnen ondernemen. Leven met passie werkt in op je gemoed, zelfzekerheid, prestaties, relaties, gezondheid, enz. en daarmee op heel wat belangrijke domeinen in je leven. Maar voorwaarde om passie te voelen is dat je iets doet wat voor jou authentiek is en past bij je persoonlijke waarden, normen, kwaliteiten en talenten. Hier ligt dan ook mijn missie: vanuit mijn eigen passie voor ontwikkeling en drijfveren van mensen, organisaties en teams wil ik via professionele dienstverlening aan particulieren en professionals in de vorm van therapie, coaching en HR support de passie als sterk drijvende kracht naar boven halen, om zo mensen in relaties, werk, organisaties maar vooral in hun eigen vel goed te laten voelen, te laten groeien en doen openbloeien!

Relevante ervaring 

Sinds 2016 ben ik van start gegaan met mijn zelfstandige praktijk. Ik ontvang jongeren, volwassenen en koppels en doe aan individuele hulpverlening, relatie- en gezinstherapie, coaching en loopbaanbegeleiding. Ik werk als coach zowel voor particulieren als zelfstandige ondernemingen. Ik werk samen met artsen en psychiaters, Vdab en andere zorgverleners. Voor loopbaanbegeleiding aanvaard ik loopbaancheques en werk ik samen met "Human Results". Meer info: https://www.humanresults.be/.

Naast mijn psychologische en psychotherapeutische achtergrond heb ik altijd gewerkt binnen Human Resources. Gesterkt door mijn brede kennis en rijke ervaring coach ik werknemers, leidinggevenden en zelfstandigen in communicatie, stresshantering, assertiviteit en leidinggeven, zowel in mijn praktijk als op de werkvloer binnen organisaties. Daarnaast bied ik diverse HR ondersteunende diensten en coaching aan bedrijven.

Opleidingen en bijscholingen

 • Master in de Klinische psychologie, specialisatie volwassenen (5 jaar) - K.U.Leuven
 • 3 jaar Postgraduaat Systeemdenken met speciale aandacht voor echtpaar- en gezinstherapie - K.U.Leuven
 • Sociaal Consulent - Syntra (2 jaar avondonderwijs)
 • Management van verandering - Cegis
 • Stressbeheer + stressmanagement voor leidinggevenden - Cegis
 • Performance development - L&D dep. DS Smith
 • Motiverende en effectieve functioneringsgesprekken voeren - Impact
 • Competenties en talenten - Itineris
 • Appreciative Inquiry - Smith & Kessels
 • Inleiding in de MBTI - Diederik Van Coillie
 • Coachend leidinggeven - Diederik Van Coillie / Cegis
 • Story-telling - Giles Cockman Consulting
 • Teamleider Training - Solving Efeso
 • Assertieve Communicatie - Voka
 • Alcohol en drugpreventie - Mensura